Вплив війни проти російської воєнної агресії на структуру мережі підрозділів закладів охорони здоров’я загального профілю з надання спеціалізованої онкологічної допомоги - Слабкий, Г.О.; Шень, Ю.М.; Фіцай, П.Т. (Україна. Здоров’я нації, 2025)
Мета: дослідити вплив війни проти російської воєнної агресії на структуру мережі підрозділів закладів охорони здоров’я загального профілю з надання спеціалізованої онкологічної допомоги. Матеріали та методи. Матеріали: дані галузевої статистичної звітності Міністерства охорони здоров’я України за 2020, 2022 та 2023 роки. Досліджено та проаналізовано статистичні дані з територій, які є підконтрольними Україні. Методи: бібліосемантичний, медико-статистичний і структурно-логічного аналізу. Результати. За період дослідження кількість спеціалізованих відділень (кабінетів) із надання онкологічної допомоги в закладах охорони здоров’я загального профілю скорочена на 97 і у 2023 році становила 385. Кількість оглядових кабінетів скорочена на 297 (38,0%) і у 2023 році становила 484. Висновки. Війна проти російської воєнної агресії негативно вплинула на мережу спеціалізованих відділень (кабінетів) із надання онкологічної допомоги й оглядових кабінетів у закладах охорони здоров’я загального профілю, особливо в регіонах активних бойових дій і на територіях, які наближені до зони активних бойових дій.