ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ ПЕРСПЕКТИВНОЇ СИСТЕМИ РЕАБІЛІТАЦІЙНОЇ ДОПОМОГИ ОСОБАМ З НАСЛІДКАМИ ТРАВМ І ХВОРОБАМИ КІСТКОВО-М’ЯЗОВОЇ СИСТЕМИ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ - Брич, В.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета дослідження: обґрунтувати та сформувати концептуальну перспективну модель системи реабілітаційної допомоги особам з наслідками травм та хворобами кістково-м’язової системи на регіональному рівні. Матеріали та методи. Використані наступні методи: системного підходу, бібліосемантичний, метод структурно-логічного аналізу, моделювання. Матеріалами дослідження стали оприлюднені документи та інформаційні джерела ВООЗ, нормативно-правові акти України, що регулюють організацію системи охорони здоров’я, результати власних досліджень. Результати. Охарактеризовано основні компоненти базової структури системи реабілітаційної допомоги особам з травмами та хворобами кістково-м’язової системи на державному та регіональному рівнях. Визначено та описано елементи (суб’єкт, об’єкти та блок наукового регулювання) перспективної системи реабілітаційної допомоги особам з наслідками травм та хворобами кістково-м’язової системи на регіональному рівні. Висновки. Обґрунтовано та представлено концептуальну перспективну модель системи реабілітаційної допомоги особам з травмами та хворобами кістково-м’язової системи на регіональному рівні, яка дозволить за рахунок вкладених ресурсів забезпечити доступність реабілітаційних послуг з точки зору їх наявності, прийнятності та вартості.