СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ У ВІЦІ ДО П’ЯТИ РОКІВ ЖИТТЯ - Слабкий, Г.О.; Миронюк, І.С.; Дудник, С.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета: визначити сучасні підходи до збереження здоров’я дітей у віці до п’яти років життя. Матеріали та методи. Матеріалами дослідження стала система медико-соціальної допомоги дітям до п’яти років життя. В ході дослідження використано статистичний та бібліосемантичний методи та метод структурно-логічного аналізу. Результати. Обгрунтована та розроблена сучасна система збереження здоров’я дітей у віці до п’яти років життя, яка носить міжсекторальний характер та включає всі рівні державного управління. Вказане забезпечує доступність, комплексність, етапність, наступність, якість медичної допомоги. Висновки. Запропонована система відповідає напрямам реформування національної медичної галузі та кращим світовим взірцям і рекомендується для впровадження в охорону здоров’я України.