ЕВОЛЮЦІЯ УЯВЛЕНЬ ПРО РОЛЬ ВЖИВАННЯ ВІТАМІНІВ ТА ХАРЧОВИХ ДОБАВОК У ХАРЧУВАННІ ПАЦІЄНТІВ З ОНКОЛОГІЧНИМИ ЗАХВОРЮВАННЯМИ - Вдовиченко, В.І.; Кульчицький, В.В.; Острогляд, Т.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
З огляду на величезну поширеність онкологічних захворювань в світі та в Україні профілактика їх є одним із найбільш актуальних завдань сучасної медицини. Сьогодні активно вивчається можливість попередження раку кишечника зменшення уживання червоного м’яса та збільшенням в раціоні харчових волокон. Іншим напрямком є профілактичне призначення дієтичних добавок, окремих вітамінів та їх комплексів. У статті викладені основні спостереження, які проводилися у світі протягом останніх 15-20 років, де вивчалося ефективність призначення харчових добавок у раціон пацієнтів як для попередження онкологічних захворювань, так із вже існуючими захворюваннями як ад’ювантної терапії.