СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ІНФОРМАЦІЙНО-АНАЛІТИЧНОЇ ПІДТРИМКИ ОРГАНІВ ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ, ЩО ФОРМУЮТЬ ДЕРЖАВНУ ПОЛІТИКУ В СФЕРІ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я - Кравченко, С.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета полягає в аналізі трансформації системи інформаційно-аналітичної підтримки органів державної влади, що формують державну політику в сфері громадського здоров’я, виявленні наявних проблем у вказаній галузі, розробці концептуальних вимог до розвитку системи інформаційно-аналітичної підтримки органів державної влади, що формують державну політику в сфері громадського здоров’я. Матеріали та методи: бібліосемантичний, структурно-логічного аналізу, системного підходу та аналізу. Результати. Проаналізовано нормативно-правові документи щодо інформаційно-аналітичної підтримки органів державної влади, що формують державну політику в сфері громадського здоров’я; досліджено детективі та аналітичні документи, інституційні ресурси і джерела релевантної інформації забезпечення інформаційно-аналітичної підтримки формування та реалізації державної політики у сфері громадського здоров’я. Зокрема, зазначається комплекс заходів щодо вирішення наявних проблем у цій сфері. Висновки. У статті розкрито сучасний стан сутність та способи інформаційно-аналітичної підтримки органів державної влади України, що формують державну політику в сфері громадського здоров’я, окреслено проблеми системи інформаційно-аналітичної підтримки, висловлено позицію автора щодо шляхів удосконалення цієї системи.