ДОГЛЯД ЗА ПАЦІЄНТОМ, ЗАСНОВАНИЙ НА ДОКАЗАХ В ОКРЕМИХ ОБЛАСТЯХ ПРОФІЛАКТИКИ ВЕНТИЛЯТОРНОЇ ПНЕВМОНІЇ - Гудакова, Т. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Стаття описує обрані області профілактики вентиляторної пневмонії. Вентиляторна пневмонія (ВАП) є важливим ускладненням медичного та загального догляду у даних пацієнтів, госпіталізованих на відділеннях інтенсивної терапії. Проблематика профілактики ВАП є довгий час предметом інтенсивних клінічних досліджень. Можливим впровадженням профілактичних заходів і їх реалізації в практиці очікується зниження рівня ВАП. Успіх у профілактиці ВАП означає, що медичний персонал знає що і як робити, реалізує профілактичні стратегії при догляді за пацієнтом на ШВЛ в профілактиці ВАП, існує стандартизація даної послідовності у таких відділеннях і існують аудити, які можуть оцінити окремі дії, спрямовані на догляд за пацієнтом на ШВЛ.