ЕКСПЕРТНЕ ВИЗНАЧЕННЯ МЕХАНІЗМІВ ДЕРЖАВНО-ПРИВАТНОГО ПАРТНЕРСТВА ПО ЗАБЕЗПЕЧЕННЮ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я МЕДИЧНИМ ОБЛАДНАННЯМ - Картавцев, Р.Л. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета роботи: визначити найбільш прийнятні механізми державно-приватного партнерства по забезпеченню закладів охорони здоров’я медичним обладнанням. Матеріали та методи. При проведенні дослідження використано соціологічний та статистичний методи дослідження. За допомогою соціологічного методу було опитано 50 керівників комунальних закладів охорони здоров’я та 12 керівників приватних закладів охорони здоров’я. Результати. Більшість експертів (68,0%) є незадоволеними рівнем забезпечення закладів охорони здоров’я медичним обладнанням. Вказане не дає змоги укладати договори з Національною службою здоров’я України на надання медичної допомоги за певними її видами. Експерти пропонують використовувати для забезпечення закладів охорони здоров’я різні механізми державно- приватного партнерства. Висновки. З метою забезпечення закладів охорони здоров’я медичним обладнанням рекомендується використання різних механізмів державно-приватного партнерства в залежності від конкретної ситуації.