ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ТРАВМ ТА ХВОРОБ КІСТКОВО-М’ЯЗОВОЇ СИСТЕМИ РЕАБІЛІТАЦІЙНИМИ ПОСЛУГАМИ В ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ: СТАН, ПРОБЛЕМИ, ШЛЯХИ ВИРІШЕННЯ - Брич, В.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Рівень забезпечення реабілітаційними послугами осіб з інвалідністю за даними офіційних документів в Закарпатській області достатньо високий, в тому числі і осіб, причиною інвалідності яких стали ураження опорно-рухового апарату. Але враховуючи, що реабілітація повинна охоплювати широкий діапазон діяльності, включаючи реабілітаційну медичну допомогу, фізичну терапію, психотерапію, логопедію та ерготерапію, а також допоміжні послуги, а особи з інвалідністю повинні мати доступ як до загального медичного обслуговування, так і до відповідних реабілітаційних послуг, необхідно вдосконалити систему надання вказаній цільовій групі належних медико-санітарних послуг, включаючи загальне медичне обслуговування і послуги в області абілітації та реабілітації. При цьому слід забезпечити рівний доступ до отримання послуг всіх осіб з інвалідністю, незалежно від місця проживання, матеріального достатку та ступеню обмеження функціонування та життєдіяльності.