У ПОШУКУ ОПТИМАЛЬНИХ СТАНДАРТІВ, КРИТЕРІЇВ ТА КЛЮЧОВИХ ІНДИКАТОРІВ ВИКОНАННЯ ЗАВДАНЬ З ПАЦІЄНТ-ОРІЄНТОВАНОСТІ У СФЕРІ БІОФАРМАЦЕВТИЧНОЇ ІНДУСТРІЇ: ОГЛЯД РАМКОВИХ ПЛАТФОРМ ТА КОНЦЕПТУАЛЬНИХ МОДЕЛЕЙ (ЧАСТИНА 2) - Gorbenko, O.; Williams М. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Ця робота виконана в якості другої частини завдання щодо всебічного аналізу 12 вибраних рамкових платформ і концептуальних моделей пацієнт-орієнтованості, а також пов’язаних з ними ключових елементів, з фокусом на потенціал їхнього впровадження та застосування на операційному рівні організаціями біофармацевтичної галузі. Методи. Було оцінено та обговорено потенціал для впровадження та більш широкого прийняття вибраних елементів у якості уніфікованих стандартів, критеріів або ключових індикаторів виконання завдань на галузевому рівні, – із використанням модифікованих критеріів оцінки результатів впровадження (IOCs), а саме критеріїв всебічності, прийнятності, здійсненості, точності відтворення базового прототипу, вимірюваності, потреб у ресурсах, сталості у часі і відтворюваності в різних умовах. Результати. Аналіз із використанням модифікованих критеріїв оцінки результатів впровадження (IOCs) показав найвищий потенціал щодо впровадження біофармацевтичною галуззю таких платформ, як PatientView, KINAPSE та PFMD. Висновки. Жодна з аналізованих рамкових платформ/концептуальних моделей не може бути використана в якості прототипу без змін. Існує нагальна потреба щодо подальших міжфункціональних та міжгалузевих дискусій, набуття практичного досвіду, валідації і загального прийняття найбільш узгоджених основних елементів в якості стандартів і ключових індикаторів виконання завдань. Вони мають бути обґрунтовані і узгоджені в тісній співпраці з експертами пацієнтської спільноти, після чого інтегровані у корпоративні стратегії як стандарти роботи з пацієнтами.