ПРИКРИТА ПЕРФОРАЦІЯ ДИВЕРТИКУЛУ СИГМОПОДІБНОЇ КИШКИ. МУЛЬТИДИСЦИПЛІНАРНИЙ ПІДХІД ДО ДІАГНОСТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ (КЛІНІЧНИЙ ВИПАДОК) - Тодуров, І.М.; Купець, В.Є.; Прохоренко, О.К.; Панасенко, О.О.; Перехрестенко, О.В.; Косюхно, С.В.; Плигуца, О.І.; Бака, О.М. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета: обгрунтувати доцільність мультидисциплінарного підходу до діагностики та лікування хворих з прикритою перфорацією дивертикулу сигмоподібної кишки для поліпшення результатів обстеження і лікування даної патології. Матеріали та методи. Проведено аналіз доцільності мультидисциплінарного підходу до діагностики та лікування прикритої перфорації дивертикулу сигмоподібної кишки. Результати. Мультидисциплінарний підхід до діагностики та лікування хворих з прикритою перфорацією дивертикулу сигмоподібної кишки суттєво покращує показники своєчасної та якісної діагностики та результати лікування хворого, що є вирішальним фактором при даній патології в досягненні позитивного результату. Висновки. При всій складності діагностика і лікування перфорації дивертикулу товстої кишки, мультидисциплінарний підхід і взаємодія лікарів-фахівців грає вирішальну роль для правильної тактики ведення пацієнтів з даною патологією.