АНАЛІЗ ЗАГАЛЬНИХ ПОКАЗНИКІВ, РІВНІВ ТА СТРУКТУРИ ЗАХВОРЮВАНОСТІ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ СТРОКОВОЇ СЛУЖБИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ - Якимець, В.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета. Аналіз показників, рівнів та структури захворюваності серед військовослужбовців строкової служби Національної гвардії (НГ) України. Матеріали і методи. Для досягнення мети проводився підбір та вивчення даних статистичних звітів медичної служби за формою 264а, проаналізованих та узагальнених фахівцями лікувально-профілактичного відділу Військово-медичного управління Головного управління Національної гвардії України щодо загальної захворюваності військовослужбовців. При цьому вивчалися рівень, структура і динаміка захворюваності серед військовослужбовців строкової служби відповідно до Оперативних територіальних об’єднань за основними класами хвороб за кожен рік в період з 2014 по 2018 рік та середні за п’ять років з використанням статистичного методу дослідження. При розподілі класів хвороб військовослужбовців НГ України використана Міжнародна класифікація хвороб – МКХ-10. Результати. Проведений аналіз рівня, структури та динаміки захворюваності у військовослужбовців строкової служби Національної гвардії України упродовж 2014-2018 років, результати якого свідчать про зростання показників захворюваності серед досліджуваного контингенту. Вивчення загальної структури захворюваності військовослужбовців Національної гвардії України надає загальну уяву про найбільш розповсюджені хвороби серед особового складу військ. Це дуже важливо для прогнозування та планування кадрового та матеріального медичного забезпечення військ. Висновки. Вивчення загальної структури захворюваності військовослужбовців строкової служби Національної гвардії України надає загальну уяву про найбільш розповсюджені хвороби, які зустрічаються серед особового складу військ. Це дуже важливо при прогнозуванні та плануванні кадрового та матеріального медичного забезпечення військ.