ЕПІДЕМІОЛОГІЯ ІШЕМІЧНОЇ ХВОРОБИ СЕРЦЯ ТА ІНФАРКТУ МІОКАРДА В ЗАКАРПАТСЬКІЙ ОБЛАСТІ - Кошеля, І.І.; Скрип, В.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
В статті наведено дані про поширеність ішемічної хвороби серця та інфаркту міокарда серед дорослого населення Закарпатської області та захворюваність дорослого населення на вказані хвороби в динаміці 2014-2018 років. Захворюваність дорослого населення області на всі форми ішемічної хвороби серця має тенденцію до зростання, а на ішемічну хворобу серця, яка проявляється стенокардією навпаки має тенденцію до скорочення. Поширеність всіх форм ішемічної хвороби серця має тенденцію до скорочення, а тих форм, які проявляються стенокардією – до зростання. Захворюваність дорослого населення Закарпатської області на гострий інфаркт міокарда теж має тенденцію до зростання.