НАГАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ТА СТРУКТУРНО-ФУНКЦІОНАЛЬНА МОДЕЛЬ ОРГАНІЗАЦІЇ РЕКРЕАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ ЗА МІСЦЕМ ПРОЖИВАННЯ - Бондарчук, Н.Я.; Чернов, В.Д.; Щерба, М.Ю. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
У статті представлено результати дослідження, проведеного з метою окреслити нагальні проблеми рекреаційної діяльності населення України за місцем проживання і представити її сучасну взірцеву структурно-функціональну модель. Об’єктом дослідження є рекреаційна діяльність населення як напрям його активного дозвілля, фізичного виховання та оздоровлення. У ході дослідження використані такі методи: аналіз літератури, спостереження за роботою закладів рекреаційної галузі, метод педагогічного моделювання. Основні результати дослідження полягають у тому, що нами озвучені нагальні проблеми рекреаційної роботи за місцем проживання, окреслені шляхи їх розв’язання, обґрунтовані сучасні підходи до організації рекреаційної діяльності різних категорій населення, розроблено сучасну взірцеву структурно-функціональну модель такої організації. Зроблено висновок, згідно з яким організація рекреаційної роботи в Україні потребує оновлення і подальшого розвитку інфраструктури галузі, підвищення рівня доступності та якості рекреаційних послуг. Пропонується реалізація представленої моделі, в якій відображені різні рівні структурної та функціональної побудови рекреаційної роботи на території місцевої громади.