КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПІДХОДИ ДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАСЕЛЕННЯ З ХВОРОБАМИ ВУХА, ГОРЛА ТА НОСА МЕДИЧНОЮ ДОПОМОГОЮ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ В ПОВОЄННИЙ ПЕРІОД - Сміянов, В.А.; Ємець, Т.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета: розробити концептуальні підходи до забезпечення населення з хворобами вуха, горла та носа на регіональному рівні в повоєнний період. Матеріали та методи. Матеріали дослідження: законодавча база, дані наукової літератури, результати попередніх особистих досліджень. Матеріали дослідження:, структурно-логічного аналізу. Базою дослідження стала Сумська область, яка знаходиться в зоні активних бойових дій. Результати. Концептуальні підходи до забезпечення населення з хворобами вуха, горла та носа на регіональному рівні в повоєнний період базуються на законодавчій базі України з подальшого проведення реформи охорони здоров’я та потребах населення в медичній допомозі з формуванням у населення мотивовано відповідального ставлення особистого здоров’я; Висновки. Розробка системи медичної допомоги при хворобах вуха, горла та носа на регіональному рівні, яка базується на запропонованих концептуальних підходах дозволить забезпечити населення доступною та якісною медичною допомогою.