ЗДОРОВ’Я ЮНИХ СПОРТСМЕНІВ – ЗАПОРУКА ЕФЕКТИВНОЇ БАГАТОРІЧНОЇ СПОРТИВНОЇ ПІДГОТОВКИ - Гузак, О.Ю. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Систематизація теоретичних передумов, які свідчать про чітке збільшення негативних тенденцій у стані соматичного здоров’я юних спортсменів, при недостатній дослідженості їх медико-епідеміологічних та онтогенетичних аспектів, у сукупності з неспроможністю методологічних умов до реалізації безперервного процесу фізичної реабілітації в практиці підготовки юних спортсменів з дисфункціями соматичних систем та станами, що їм передують. Перспективи подальших досліджень пов’язані із розробкою програми фізичної реабілітації, спрямованої на покращення показників ОРА у юних спортсменів, для зниження вертеброгенної патології.