ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ ФАХІВЦІВ З ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ТА СПОРТУ ЗАСОБАМИ МЕДИКО-БІОЛОГІЧНИХ ДИСЦИПЛІН - Жиденко, А.О.; Міщенко, Т.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Спортивна медицина забезпечує впорядкування знань відносно системи медичного забезпечення занять фізичними вправами зі спортивною, виховною, реабілітаційною спрямованістю; розглядає питання функціональної діагностики і прогнозування у фізичній культурі і спорті; питання особливостей травм і захворювань, пов’язаних із заняттями фізичною культурою і спортом. Тож ці компетентності необхідні для тренерської діяльності та для якісної організації уроків фізичної культури, а застосування вмінь і навичок під час лікарсько-педагогічних спостережень за учнями і спортсменами забезпечить уникнення екстрених ситуацій, пов’язаних зі станом здоров’я. Таким чином, якісна підготовка фахівців з фізичного виховання і спорту потребує обов’язкового набуття студентами професійних компетентностей, що забезпечуються дисциплінами медико-біологічного циклу.