РОЗВИТОК ПІЗНАВАЛЬНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ ДОШКІЛЬНИКІВ З ФУНКЦІОНАЛЬНИМИ ПОРУШЕННЯМИ ЗОРУ - Мартинюк, І.К. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
У даній статті ми розглянемо пізнавальну діяльність дошкільників з порушеннями зору, а саме процес розвитку пізнавальних можливостей дошкільників з косоокістю та амбліопією. Метою дослідження є експериментально визначити та дослідити пізнавальні можливості дітей з порушенням зору та визначити шляхи удосконалення роботи із їх корекції. Завдання дослідження: 1. Виявити рівень та особливості пізнавальних можливостей дошкільників з косоокістю та амбліопією; 2. Визначити шляхи удосконалення корекційної роботи з корекції пізнавальних можливостей дошкільник ів з косоокістю та амбліопією. Висновок: матеріали даної праці можуть бути використані в практичній роботі вихователів, дефектологів, спеціальних дошкільних закладів для дітей з порушеннями зору.