ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАСТОСУВАННЯ ІГРОВОГО МЕТОДУ ПРИ НАВЧАННІ ПЛАВАННЮ СТУДЕНТІВ ДВНЗ «УЖНУ» - Петрушко, М.І.; Мордвінцев, Г.О.; Шелехова, Т.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Вивчення науково-методичної літератури засвідчує, що у формуванні у студентів фізичної культури велике значення мають ігри і ігрові вправи. Систематичне застосування ігор сприяє психологічній та фізичній підготовці студентської молоді до майбутньої діяльності. Мета роботи. Проаналізувати ефективність ігрового методу на якість проведення заняття з плавання. Матеріали та методи. Ігровий метод забезпечує необхідно зацікавленість студентів в навчанні плаванню. Цей метод дозволяє збільшенню кількості разів однакових вправ, використанню різних вихідних положень для виконання завдань. Застосування ігор в навчанні плаванню допомагає забезпечити емоційність занять. Ігри в басейні допомагають вивчити плавальні рухи та позбавитись водобоязні. Різноманітні по рухливому змісту ігри сприяють удосконаленню навичок основних рухів, розвитку рухливих якостей.