PNF В СУЧАСНІЙ РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ З ДЦП - Темерівська, Т.Г. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Kонцепція широко використовується для лікування різних нервово-м’язових дисфункцій опорно-рухового апарату, ортопедичних, педіатричних, ревматичних захворювань тощо. Метою PNP є покращення функціонування нервово-м’язової системи шляхом стимуляції рецепторів у суглобах і м’язах (прорецепторів) і рецепторів, які отримують інформацію про навколишнє середовище (екзорецепторів).