ФІЗКУЛЬТУРНО-ОЗДОРОВЧІ ТЕХНОЛОГІЇ НА СУЧАСНИХ УРОКАХ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ - Шелехова, Т.В.; Степчук, Н.В.; Петрушко, М.І. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета: проаналізувати зміст фізичного виховання в навчальних закладах з використанням новітніх оздоровчих технологій. Завдання дослідження: з’ясувати існуючі оздоровчі технології, які використовують на заняттях з фізичної культури. Методи дослідження. Теоретичний аналіз та узагальнення літературних джерел. Висновки. Фізична культура – це потужний засіб не тільки фізичного вдосконалення та оздоровлення, але також і виховання соціальної, трудової, творчої активності учнів. Ефективність фізичного виховання забезпечується комплексним використанням традиційних і новітніх засобів фізичного виховання. Існуючи оздоровчі технології приваблюють різноманітністю своїх засобів та новизною.