КОМПЛЕКСНА ОЦІНКА ДІЯЛЬНОСТІ ЗАКЛАДІВ ПЕРИНАТАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ УКРАЇНИ - Слабкий, Г.О.; Дудіна, О.О.; Дудник, С.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета роботи – здійснити комплексну оцінку діяльності закладів перинатальної допомоги України на загальнодержавному та регіональному рівнях за 2017 рік. Матеріали та методи. Матеріалами дослідження слугували дані державної і галузевої статистики щодо діяльності закладів охорони здоров’я матері і дитини, перинатального аудиту за методикою ВООЗ BABIES-МATRICA і МіО (моніторингу і оцінки) регіоналізації перинатальної допомоги за 2015–2017 рр. Методи дослідження: математичний, статистичний, метод бальної оцінки, аналітичний, порівняльного аналізу та системного підходу. Результати та висновки. Проведено комплексну оцінку стану перинатальної допомоги України на загальнодержавному та регіональному рівнях на підставі розробленої моделі комплексної оцінки діяльності закладів і установ перинатальної служби із використанням адаптованого методу кінцевих результатів діяльності закладів і установ медичної допомоги.