МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ЕКСПЕРТИЗИ ЯКОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ СЕСТРИНСЬКОГО ПЕРСОНАЛУ ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я НА ПІДСТАВІ ІНДИКАТОРІВ ОЦІНКИ ЯКОСТІ - Перепадя, О.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
В статті на основі критичного вивчення та глибокого аналізу досвіду організації управління сестринською службою закладу охорони здоров’я, запропоновано методичний підхід до експертизи якості діяльності сестринського персоналу закладу охорони здоров’я третього рівня надання медичної допомоги на підставі індикаторів оцінки якості. На підставі отриманих даних автор дослідження опрацював: по-перше, індикатори оцінки якості сестринського персоналу у закладі охорони здоров’я, що надає третинну медичну допомогу; по-друге, методичний підхід до експертизи якості діяльності сестринського персоналу на підставі індикаторів оцінки якості у закладі охорони здоров’я, що надає третинну медичну допомогу; по-третє, застосувати запропонований підхід до експертизи якості діяльності сестринського персоналу на підставі індикаторів оцінки якості у Клінічній лікарні «Феофанія» Державного управління справами, що дозволив на 17% підвищити рівень задоволеності пацієнтів; на 9% заощадити часові витрати, та на 6% зменшити ресурсні витрати.