ЩОДО ПІДГОТОВКИ МАГІСТРІВ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ «ГРОМАДСЬКЕ ЗДОРОВ’Я» - Миронюк, І.С.; Слабкий, Г.О.; Дуфинець, В.А. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета роботи – розробити та запропонувати методологічні підходи до підготовки магістрів за спеціальністю «громадське здоров’я» за навчальною-науковою програмою. Матеріали та методи: при виконанні роботи використано міжнародний досвід підготовки магістрів за спеціальністю «громадське здоров’я» та Стандарт вищої освіти України з підготовки магістрів за спеціальністю «громадське здоров’я». Методами дослідження слугували: метод структурно-логічного аналізу, контент-аналіз, системного підходу та аналізу. Результати. Запропоновані структура навчальної дисципліни, програма підготовки, методи та форми навчання в магістратурі, компетенції, що мають набути студенти за час навчання, результати навчання, методи контролю знань. Висновки. Застосування запропонованих методологічних підходів дозволить забезпечити ефективну підготовку магістрів за спеціальністю «громадське здоров’я», які будуть в змозі вирішувати актуальні питання системи на сучасному етапі її розвитку.