МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ДО ВДОСКОНАЛЕННЯ РІВНЯ ПРАКТИЧНИХ НАВИЧОК, ЯК НЕВІД’ЄМНА СКЛАДОВА ОСВІТИ ЛІКАРІВ-СТОМАТОЛОГІВ - Костенко, Є.Я.; Гасюк, Н.В.; Клітинська, О.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Метою представленого в публікації підходу є апробація шляхів вдосконалення стоматологічної освіти, шляхом впровадження в навчання конкурсів професійної майстерності, як активної форми, що оптимізуватиме поглибленню професійних знань, розвитку творчої ініціативи і є своєрідним контролем за рівнем навчання. В публікації приведені можливі шляхи набуття та вдосконалення практичних навичок студентів стоматологічного факультету, орієнтуючись на інтегрований досвід роботи співробітників кафедр стоматологічного профілю ДВНЗ України «Ужгородський національний університет» МОН України та ДВНЗ «Тернопільський державний медичний університет МОЗ України». Апробована та репрезентована методика проведення конкурсів професійної майстерності студентів-стоматологів забезпечує можливість формування та поглиблення клінічного мислення, удосконалення рівня володіння практичними навичками шляхом впровадження особистісно-зорієнтованої моделі навчання.