ПРОБЛЕМИ НАДСМЕРТНОСТІ ЧОЛОВІКІВ ПРАЦЕЗДАТНОГО ВІКУ В УКРАЇНІ ТА СВІТІ (ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ) - Чепелевська, Л.А.; Рудницький, О.П. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета роботи – аналіз надсмертності чоловіків в Україні з 1965 по 2017 рр. за даними наукових досліджень. Методи дослідження: бібліосемантичний, контент-аналіз. Результати. На підставі даних наукових робіт дослідників в Україні та світі проведено історичний аналіз рівня та тенденцій надсмертності чоловіків працездатного віку в Україні та розвинених країнах світу. Висновки. В Україні спостерігається негативна динаміка смертності чоловіків працездатного віку, значне перевищення смертності чоловіків над смертністю жінок, а також над рівнем смертності чоловіків в країнах світу.