Педагогічні методи опанування термінології фізичної терапії, реабілітації під час викладання курсу ділової української мови - Філак, І.Я. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета дослідження – показати роботу з опанування навичок володіння науковою термінологією під час вивчення курсу «Ділова українська мова» студентами спеціальності «Фізична терапія. Реабілітація». Матеріали та методи. Студенти, які вивчають ділову українську мову, опрацьовують поняття фізична терапія, реабілітація, термін, термінологія, з’ясовують історію та принципи формування терміносистем в цілому та свого фаху зокрема, при цьому звертається вага на важливість володіння фаховою мовою. Застосовуються важливі лінгвістичні та педагогічні методи. Результати. Здобувачі освіти вивчають терміни фізичної терапії, реабілітації під час практичних занять та самостійної роботи, яка проводиться різними пе6дагогічними методами: креативними, відтворювальними, інтерактивними. Застосовуються рольові ігри, метод проектів, написання рецензій, етимологічний аналіз, пошукові методики. Методики спрямовуються на розвиток усного та писемного фахового мовлення, відзначається набуття відповідних компетентностей та м’яких навичок. Висновки. Внаслідок використання різних форм педагогічного впливу студенти демонструють уміння використовувати фахову термінологію, вживати слова усвідомлено, з дотриманням мовних норм, орієнтуються в походженні та особливостях окремих слів.