Призначення та завдання Національного класифікатора медичних виробів - Картавцев, Р.Л.; Слабкий, Г.О. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета – визначити та представити призначення і завдання Національного класифікатора медичних виробів. Матеріали та методи. Матеріали: міжнародні та національні законодавчі і нормативно-правові документи з питань класифікації медичних виробів. Методи: бібліосемантичний, системного підходу та структурно-логічного аналізу. Результати. У ході проведеного дослідження встановлено і представлено терміни та їх значення, що використовуються у Класифікаторі медичних виробів та його призначення і завдання. Висновки. Національний класифікатор 024:2022 призначений для ідентифікації інструментів, апаратів, приладів, пристроїв, матеріалів або інших виробів, що належать до медичних виробів, із використанням загальноприйнятих термінів.