Методологія визначення потреби в реконструктивній хірургічній допомозі в разі деструктивних захворювань та травм кульшових суглобів - Слабкий, Г.О.; Василинець, М.М. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета – розробити та представити методологічні підходи до визначення потреби в реконструктивній хірургічній допомозі при деструктивних захворюваннях та травмах кульшових суглобів Матеріали і методи. Матеріали: дані наукових інформаційних джерел за темою дослідження. Методи: бібліосемантичний, медико-статистичний, моделювання. Результати. Представлено розроблені методологічні підходи та алгоритм визначення потреби в реконструктивній хірургічній допомозі при деструктивних захворюваннях та травмах кульшових суглобів. Для проведення розрахунків необхідно мати дані щодо показників поширеності серед дорослого населення деструктивних захворювань і травм кульшових суглобів та наявності у хворих абсолютних і відносних протипоказань, а також дані про середні терміни стаціонарного лікування пацієнтів. Вимоги до ресурсного забезпечення визначено Національною службою здоров’я України. Висновки. Використання запропонованої методології дасть змогу розрахувати потребу в реконструктивній хірургічній допомозі при деструктивних захворюваннях та травмах кульшових суглобів на певній адміністративній території.