До питання реабілітації хворих після перенесеного гострого інфаркту міокарда - Кошеля, І.І.; Когутич, І.І.; Дудник, С.В. (Україна. Здоров’я нації, 2024)
Мета: дослідити та проаналізувати рівень охоплення реабілітацією пацієнтів, що перенесли гострий інфаркт міокарда. Матеріали та методи. Матеріали: дані Національної служби здоров’я України за 2023 рік. Методи: бібліосемантичний, медико-статистичний, структурно-логічного аналізу. Результати. В 2023 році реабілітацією охоплено 1,07% осіб, що перенесли гострий інфаркт міокарда. В закладах охорони здоров’я 9 (36,0%) регіонів реабілітаційні послуги пацієнтам після перенесеного інфаркту міокарда не надаються. Висновки. Система охорони здоров’я не спроможна забезпечити реабілітацію хворих після перенесеного інфаркту міокарда.