Підходи до формування міжсекторальних робочих груп розробки та впровадження програм громадського здоров’я на рівні територіальних громад - Гуцол, І.Я.; Миронюк, І.С.; Брич, В.В. (Україна. Здоров’я нації, 2024)
Мета: визначити й описати базові підходи до формування міжсекторальних робочих груп розроблення та впровадження програм громадського здоров’я на рівні територіальних громад для забезпечення умов їх потенційного ефективного функціонування Матеріали та методи. У процесі виконання дослідження використано такі методи: бібліосемантичний, структурно-логічного аналізу, системного підходу й аналізу, контент-аналізу. Матеріалами дослідження виступили законодавчі акти та нормативно-правові акти України, типові форми організаційно-правових, розпорядчих іметодичних документів. Результати. Сформовано уніфікований орієнтовний перелік інституцій, представники яких можуть бути залучені до участі у функціонуванні міжсекторальних робочих груп розроблення та впровадження програм громадського здоров’я на рівні територіальних громад. Визначено можливі ролі, функції та завдання запропонованого переліку ймовірних партнерів реалізації програми, які допоможуть визначити потенційних цільових учасників робочої групи розроблення та впровадження таких програм. Висновки. Запропоновані підходи до формування міжсекторальних робочих груп розроблення та впровадження програм громадського здоров’я на рівні територіальних громад допоможуть органам місцевого самоврядування або членам ініціативної групи забезпечити раціональне використання кадрових ресурсів територіальної громади для розроблення та впровадження місцевих програм в охороні здоров’я населення та соціальній сфері.