ЩОДО ВИКЛАДАННЯ МАГІСТРАМ ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я ДИСЦИПЛІНИ «ОРГАНІЗАЦІЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я В УКРАЇНІ» - Слабкий, Г.О.; Миронюк, І.С.; Брич, В.В.; Білак-Лук’янчук, В.Й.; Рябінчук, М.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета роботи: проаналізувати методичні підходи до викладання здобувачам освіти другого (магістерського) рівня за спеціальністю 229 «Громадське здоров’я» дисципліни «Організація охорони здоров’я в Україні» в ДВНЗ «Ужгородський національний університет». Матеріали та методи. В ході виконання роботи використано наступні методи: бібліосемантичний та структурно-логічного аналізу. Матеріалами дослідження стали: Освітньо-наукова програма «Громадське здоров’я» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 229 «Громадське здоров’я» галузі знань 22 «Охорона здоров’я» ДВНЗ «Ужгородський національний університет» та Робоча програма з відповідним методичним забезпеченням обов’язкової компоненти освітнього процесу «Організація охорони здоров’я в Україні». Результати. В статті наведено методичні основи викладання здобувачам освіти другого (магістерського) рівня за спеціальністю 229 «Громадське здоров’я» в ДВНЗ «Ужгородський національний університет» дисципліни «Організація охорони здоров’я в Україні». Висновки. Викладання здобувачам освіти другого (магістерського) рівня за спеціальністю 229 «Громадське здоров’я» дисципліни «Організація охорони здоров’я в Україні» в ДВНЗ «Ужгородський національний університет» займає 4 кредити (120 навчальних годин), із яких 48 навчальних годин передбачають аудиторну підготовку та 72 навчальні години – самостійну роботу студентів.