РЕЗУЛЬТАТИ СОЦІОЛОГІЧНОГО ОПИТУВАННЯ БАТЬКІВ ЩОДО ЗБЕРЕЖЕННЯ СТОМАТОЛОГІЧНОГО ЗДОРОВ’Я ДІТЕЙ - Пішковці, А.-М.М. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета – дослідити діяльність батьків Закарпатської області по збереженню стоматологічного здоров’я дітей. Матеріали та методи. В ході дослідження використано наступні методи дослідження: соціологічний, статистичний, структурно-логічного аналізу. Матеріалами дослідження слугували результати проведеного за спеціально розробленою анкетою серед батьків дітей, що навчаються в загальноосвітніх школах соціологічного дослідження. Дослідженням охоплено 400 батьків дітей, які проживають в Закарпатській області. В ході дослідження збережено конфіденційність даних про респондентів. Участь у дослідженні була добровільною. Результати. В ході дослідження встановлено, що батьки недостатньо уваги приділяють збереженню стоматологічного здоров’я дітей в тому числі проходженню профілактичних оглядів та проведенню санації порожнини рота. Ці послуги, як правило є платними. Також батьки, в своїй більшості, не поінформовані від медичних працівників про профілактичні заходи по збереженню стоматологічного здоров’я дітей, але бажають мати необхідну інформацію. Висновки. Результати дослідження мають бути використані при розробці профілактичних заходів лікарів первинної ланки та системи громадського здоров’я.