ТРАНСПЛАНТАЦІЯ ПІДШЛУНКОВОЇ ЗАЛОЗИ ЯК МЕТОД ЛІКУВАННЯ ІНСУЛІНЗАЛЕЖНОГО ЦУКРОВОГО ДІАБЕТУ: ІСТОРИЧНИЙ ОГЛЯД, СТАН НА СЬОГОДНІ В СВІТІ ТА УКРАЇНІ (АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД НАУКОВОЇ ЛІТЕРАТУРИ) - Загрійчук, М.С.; Підопригора, О.О. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
В статті висвітлений світовий досвід трансплантації підшлункової залози. Проаналізовані літературні дані, описані основні покази до пересадки підшлункової залози, безпосередні та віддалені результати такого лікування. Проаналізовано історичний аспект проблеми, зроблені висновки щодо доцільності широкого запровадження такого лікування в повсякденну клінічну практику.