БІОСТАТИСТИКА: РОЛЬ ТА ЗНАЧЕННЯ У ФОРМУВАННІ СВІТОГЛЯДУ МАГІСТРА ГРОМАДСЬКОГО ЗДОРОВ’Я - Фейса, І.І.; Маркович, В.П.; Яцина, А.Т.; Потокій, Н.Й.; Гуцол, І.Я. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета: визначити методико-педагогічні основи викладання предмету «Біостатистика» у студентів-магістрів громадського здоров’я. Матеріали та методи: матеріалами дослідження стали чинні законодавчі акти України з питань діяльності системи та підготовки магістрів громадського здоров’я, навчальні плани підготовки магістрів громадського здоров’я. При виконанні роботи використано методи контент-аналізу, структурно-логічного аналізу та системного підходу. Результати. В статті представлено структуру освітньо-наукової програми предмету «Біостатистика», методи, форми та результати викладання предмету «Біостатистика». Висновки. Методично-педагогічні засади при вивченні магістрами громадського здоров’я предмету «Біостатистика» полягають у використанні активних та інтерактивних форм навчання в умовах аудиторії із контрольованим застосуванням індивідуальних навчально-дослідних завдань для самостійної дистанційної робити студентів.