ЗАХОДИ З ВИКОНАННЯ ОСНОВНИХ ЗАВДАНЬ ШКІРНО-ВЕНЕРОЛОГІЧНОГО ДИСПАНСЕРУ ТА РЕЗУЛЬТАТИ АНАЛІЗУ МОЖЛИВИХ РИЗИКІВ З МЕТОЮ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ДІЯЛЬНОСТІ - Михальчук, В.М.; Гбур, З.В.; Толстанов, О.К.; Щиріна, К.В. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
У науковій статті охарактеризовано напрями діяльності сучасного шкірно-венерологічного диспансеру. Запропоновано заходи щодо удосконалення роботи закладу: оптимізація чисельності персоналу; внесення змін в організаційну структуру відповідно новій системі фінансування та управління; здійснення планування, організацію та контроль за діяльністю закладу в межах функцій фінансового управління. Виокремлено першочергові заходи реформування діяльності шкірно-венерологічного диспансеру, враховуючи сучасний стан розвитку системи охорони здоров’я. Наведено та охарактеризовано основні методи реалізації завдань шкірно-венерологічних закладів є адміністративні, правові, економічні, соціально-мотиваційні. Виявлено низку зовнішніх ризиків, що можуть негативно впливати на діяльність шкірно-венерологічного диспансеру, а саме: ризики, пов’язані зі становищем на ринку праці, зокрема; ризики, пов’язані з сучасним станом сфери охорони здоров’я, зокрема; ризики пов’язані з медико-демографічною кризою в Україні.