ПРОФЕСІЙНІ КОМПЕТЕНТНОСТІ ФІЗИЧНОГО ТЕРАПЕВТА ТА ЙОГО АСИСТЕНТА ЯК ЕЛЕМЕНТ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ РЕАБІЛІТАЦІЇ - Дуб, М.М.; Брич, В.В.; Грига, М.М. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
В Україні в галузі охорони здоров`я все більше стверджується реабілітаційний напрям, головним завданням якого є етапне та комплексне відновлення здоров’я. Значна роль у цьому процесі належить фізичній реабілітації, яка направлена на максимальне відновлення функціональних можливостей організму людини, зокрема усунення рухових дисфункцій, після перенесених травм чи захворювань, прискорення відновлення функцій органів і систем, тренування і загартовування організму, повернення до працездатності, зменшення ймовірності інвалідності [3, 4]. Основними реалізаторами послуг з фізичної реабілітації визначені лікар з фізичної та реабілітаційної медицини, фізичний терапевт, асистент фізичного терапевта.