ОБҐРУНТУВАННЯ ВИКОРИСТАННЯ ЕЛЕМЕНТІВ ПЛАВАННЯ ТА АКВААЕРОБІКИ В СИСТЕМІ ОЗДОРОВЧОЇ РЕКРЕАЦІЇ - Ляховець, Л.О. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Елементи водних видів фізичної культури і спорту, насамперед плавання та аквааеробіки, необхідно якомога ширше використовувати в системі оздоровчої рекреації населення. Такий висновок зумовлений як загальним позитивним впливом фізичної активності в умовах водного середовища на організм людини, так і наявністю різноманітного за своїми проявами оздоровчого потенціалу плавання та аквааеробіки. Перспективи подальших досліджень пов’язані з більш глибоким вивченням впливу регулярних оздоровчих занять на базі плавання та аквааеробіки на функціональний і фізичний стан різних категорій населення, результати якого послугують основою для формування нових програм і технологій рухової активності в рамках масової оздоровчої рекреації.