МОДЕЛЬ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ У ПІДГОТОВЦІ ФАХІВЦІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ - Маріонда, І.І.; Тріфан, О.М.; Мельник, В.М. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета статті: проаналізувати модель професійної діяльності науково-педагогічних працівників в контексті підготовки фахівців фізичної культури і спорту. Матеріал і методи дослідження: аналіз літературних джерел. Результати дослідження та їх обговорення. Створення умов оптимізації педагогічної діяльності викладача фізичної підготовки ми пов’язуємо з розробкою й реалізацією структурної моделі діяльності викладача. Принципи здійснення цієї моделі опираються на індивідуальні особливості викладачів й організаційно-педагогічні умови освітнього процесу. Іншими словами, реалізація структурної моделі діяльності викладача фізичної підготовки є основною, але не єдиною умовою оптимізації педагогічної діяльності через те, що до складу кожного компонента моделі входять власні умови оптимізації, а також умови й фактори реалізації діяльності, що забезпечують її максимальну оптимізацію.