РІВЕНЬ ТРИВОЖНОСТІ ОСОБИСТОСТІ ТА ЙОГО МІСЦЕ У СТРУКТУРІ ПІДГОТОВКИ СПОРТСМЕНІВ ДО ЗМАГАНЬ - Семаль, Н.В.; Співак, А.П. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета дослідження: визначення перед змагального психо-емоційного стану спортсменів за допомогою оцінки рівня тривожності. Методи дослідження: теоретичний аналіз літературних джерел, анкетування, метод математичної статистики. Результати дослідження. Для визначення перед змагального стану спортсменів нами було проведено анкетування в якому взяли участь спортсмени-гандболісти, що готувалися до змагань. Респондентам була запропонована шкала самооцінки рівня тривоги, розроблена докторами медичних наук Чабаном О.С. та Хаустовою О.О. Шкала містить 30 стверджень, з яких респондент має відмічати ті, що відповідають його настрою протягом двох останніх тижнів.