РУХОВА АКТИВНІСТЬ ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ - Сущенко, І.В.; Жоффчак, Є.С. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета дослідження. Метою роботи є аналіз різноманітних літературних джерел та вплив рухової активності на формування здорового способу життя студентської молоді ( студентів ). Обґрунтувати вплив рухової активності на формування здорового способу життя студентської молоді. Об’єкт і методи дослідження - процес фізичного виховання студентської молоді. Проводилось анонімне опитування студентів ДВНЗ “Ужгородський Національний університет”. Аналіз літературних джерел. Результати дослідження та їх обговорення. Формування здорового способу життя забеспечує людині фізичне, духовне і соціальне благополуччя (тобто здоров’я) в реальному навколишньому середовищі і активне довголіття. Формування здорового способу життя у студентської молоді складний системний процес, що охоплює безліч компонентів способу життя сучасного суспільства і включає основні сфери і напрямки життєдіяльності молодих людей.