РОЛЬ КОМУНІКАЦІЙ В РОЗВИТКУ ТА ДІЯЛЬНОСТІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я: АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД МІЖНАРОДНИХ ДОКУМЕНТІВ ТА ПУБЛІКАЦІЙ - Знаменська, М.А.; Жданова, О.В.; Слабкий, Г.О. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета: проаналізувати роль комунікацій в розвитку охорони здоров’я на міжнародному рівні. Матеріали та методи. У дослідженні використані міжнародні нормативно-правові документи та наукові публікації з питань комунікацій в системі охорони здоров’я населення. Застосовані наступні методи дослідження: бібліосемантичний, аналітичний, історичний, системного підходу. Результати. В статті наведено аналіз документів міжнародних організацій та наукових публікацій з комунікацій в охороні здоров’я. Аналіз вказує на надзвичайне значення та увагу комунікаціям в глобальному плані. Висновки. ВООЗ приділяє значну увагу комунікаціям в рішенні комплексних проблем охорони здоров’я. Для рішення проблем комунікації в глобальному плані мається значний інформаційний ресурс.