ОРГАНІЗАЦІЙНО-УПРАВЛІНСЬКІ АСПЕКТИ РЕАЛІЗАЦІЇ ПУБЛІЧНОЇ ПОЛІТИКИ ЩОДО ПСИХОЛОГІЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ УЧАСНИКІВ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ ТА ОПЕРАЦІЇ ОБ’ЄДНАНИХ СИЛ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ - Лашкул, З.В.; Ярова, Л.Д. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета полягає в аналізі деяких організаційно-управлінських аспектів реалізації публічної політики на регіональному рівні щодо психологічної реабілітації учасників Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил. Матеріали та методи. Матеріалами для дослідження були нормативно-правові документи щодо медичної, психологічної, професійної реабілітації учасників Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил прийняті на державному та регіональному рівні. Результати отримані за рахунок застосування методів: узагальнення, порівняльного аналізу. Результати. Проведено аналіз нормативно-правового забезпечення реалізації Плану заходів щодо медичної, психологічної, професійної реабілітації та соціальної адаптації учасників антитерористичної операції який було затверджено 31.03.2015 Розпорядженням КМУ №359-р та постанови Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 №1057 «Про Порядок проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях». Висновки. Психологічна реабілітація демобілізованих військовослужбовців в Запорізькій області носить не системний характер. На виконання Державної цільової програми не прийнята відповідна регіональна. Не виконуються норма закону щодо обов’язкового порядку проходження безоплатної психологічної реабілітації демобілізованих військовослужбовців.