НАДСМЕРТНІСТЬ ЧОЛОВІКІВ В УКРАЇНІ: РЕГІОНАЛЬНІ ОСОБЛИВОСТІ - Чепелевська, Л.А. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета – виявлення регіональних особливостей надсмертності чоловіків в Україні. Матеріали. Дані Державної служби статистики України. Методи. Системний підхід, демографічні, математичної статистики. Результати. Отримані коефіцієнти смертності та надсмертності чоловіків в регіонах України серед всього, міського та сільського населення. Виявлені регіони з надзвичайно високими коефіцієнтами смертності та надсмертності чоловіків. Висновки. В Україні перевищення смертності чоловіків над смертністю жінок значно вище, ніж у розвинутих країнах світу. Значна надсмертність чоловіків спостерігається в таких регіонах, як Київська, Чернігівська, Дніпропетровська, Кіровоградська, Житомирська області.