WAYS OF FORMATION AND EXTENDING OF CLINICAL AND ANALYTICAL THOUGHT OF STUDENTS-DENTISTS UNDER THE ACTIVITIES OF STUDENT SCIENTIFIC SOCIETY - Гасюк, Н.В.; Клітинська, О.В.; Антонішин, І.В.; Мочалов, Ю.О. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
На нашу думку, поєднане використання та апробація різних методик проведення планових засідань студентського наукового товариства у вигляді дискусії, а саме її різновиду круглого стола,дає можливість формування, поглиблення клінічного та аналітичного мислення, а також створює передумови для покращення за рахунок спілкування та обговорення винесеного на розгляд матеріалу. Вищенаведені факти сприяють модернізації культури індивідуальної пізнавальної діяльності, розвивають творчий потенціал, розкривають можливості і спонукають до активної самостійної праці з подальшим екстраполюванням отриманих практичних навичок у майбутню стоматологічну практику. Слід відзначити, що на етапі підведення підсумків всієї дискусії відповідальний за роботу студентського наукового товариства має можливість використовувати методи організації оціночної діяльності, отримання зворотного зв’язку (опитувальник, анкета, таблиці з критеріями оцінювання дискусії і обов’язковим є висловлення пропозицій зі сторони кожного гуртківця). На етапі висловлення подяки за участь у дискусії ведучий вербально і невербально висловлює свою подяку учасникам за участь в обговоренні питань і вважаємо за необхідне з мето підвищення мотивації акцентувати увагу на особистих якостях кожного із учасників та його ролі в команді.