ПСИХОТЕРАПІЯ ВНУТРІШНЬОЇ КАРТИНИ ХВОРОБИ У ХВОРИХ НА ПОСТГАСТОРЕЗЕКЦІЙНИЙ СИНДРОМ НА ЕТАПІ САНАТОРНОГО ЛІКУВАННЯ - Філак, Ф.Г.; Філак, Я.Ф. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Хворі, які страждають на хронічні соматичні захворювання, поряд із спецефічним біологічним лікуванням, потребують також психотерапевтичної допомоги. Ряд авторів виявили, що з-поміж хворих на постгастрорезекційний синдром (ПГРС), у порівнянні з хворими на виразкову хворобу дванадцятипалої кишки (ВХДК), частіше зустрічались особи, які розвивалися в несприятливих умовах виховання та астенізації в дитинстві. Метою нашошго дослідження є вивчення динаміки внутрішньої картини хвороби у хворих на ПГРС під впливом психотерапії під час комплексного санаторного лікування.