Мотивація праці лікарів як інструмент сучасних інноваційних управлінських рішень - Керецман, А.О. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета – проведення компаративного аналізу наукових джерел з вивчення основних складників мотивації медичних кадрів. Об’єкт і методи. Для досягнення поставленої мети були застосовані методи системного аналізу та логічного узагальнення. Результати. Стаття присвячена актуальній необхідності пошуку нових підходів до втілення практичних моделей мотивації медичних кадрів у сучасних умовах, детермінованих різними факторами впливу на її формування. Розглянуто сутність понять «мотив» і «мотивація», різні типи вмотивованості та вплив різних чинників на формування професійної мотивації. Висновки. У сучасних умовах реформування системи охорони здоров’я, у період війни і подолання наслідків пандемії коронавірусної інфекції мотивація лікарів повинна розглядатись як інноваційний інструмент для прийняття управлінських рішень в умовах медичного менеджменту.