Зміни здоров’я під час навчання у вищих закладах освіти: за самооцінкою студентів - Жданова, О.В.; Качур, О.Ю. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета – дослідити зміни здоров’я студентів під час навчання у вищих закладах освіти. Матеріали та методи. Матеріали: результати опитування 408 студентів. Методи: бібліосемантичний, соціологічний, статистичний, структурно-логічного аналізу. Результати. Результати проведеного дослідження вказують на погіршення здоров’я студентів під час навчання у вищих закладах освіти. При цьому більшість студентів у період навчання не веде здоровий спосіб життя, а при погіршенні здоров’я не звертається за медичною допомогою. Висновки. Отримані результати дослідження вказують на необхідність мотивації студентів до збереження і зміцнення здоров’я та створення для цього на рівні вищих закладів освіти відповідних умов.