Характеристика спроможної мережі закладів охорони здоров’я Закарпатської області - Пшеничний, А.О. (Україна. Здоров’я нації, 2023)
Мета – представити сформовану в ході реформування системи охорони здоров’я спроможну мережу закладів охорони здоров’я Закарпатської області. Матеріали та методи. Матеріали: національні та регіональні законодавчі та нормативно-правові акти з питань сучасного етапу реформування системи охорони здоров’я. Методи: бібліосемантичний, контент-аналізу, структурно-логічного аналізу. Результати. У ході створення Закарпатського госпітального округу сформовано спроможну мережу закладів охорони здоров’я, яка включає сім надкластерних, сім кластерних та вісім загальних закладів охорони здоров’я. При цьому пріоритет надається розвитку первинної медико-санітарної допомоги. Висновки. Спроможна мережа закладів охорони здоров’я госпітального округу дасть змогу забезпечити населення якісними медичними послугами, які відповідають міжнародним стандартам та практикам.