Рівень задоволеності лікарів-спеціалістів клінічного профілю діяльністю лабораторно- діагностичної служби - Середяк, А.І.; Хмиз, Н.В.; Габор, Г.Г.; Криницька, І.Я. (Україна. Здоров’я нації, 2024)
Мета роботи – дослідити рівень задоволеності лікарів-спеціалістів клінічного профілю лабораторними послугами і визначити його ймовірну залежність від стажу роботи респондентів. Матеріали та методи. Проведено соціологічне опитування 34 лікарів-спеціалістів клінічного профілю комунального некомерційного підприємства «Стебницька міська лікарня» Дрогобицької міської ради. Статистичний аналіз даних здійснювався за допомогою комп’ютерного програмного забезпечення «Microsoft Excel» та «STATISTICA 12.0». Результати. Встановлено, що середній бал задоволеності лікарів-спеціалістів клінічного профілю діяльністю лабораторно-діагностичної служби свого закладу становив 3,9 з 5,0 та статистично значимий вплив стажу на рівень задоволеності лікарів-спеціалістів клінічного профілю діяльністю лабораторно-діагностичної служби (χ2=40,00; р<0,05). Зокрема, найвищий відсоток респондентів, які задоволені діяльністю лабораторно-діагностичної служби виявлено серед лікарів-спеціалістів клінічного профілю із стажем роботи 10-20 років (60,0%) та більше 20 років (69,2%), а найнижчий відсоток респондентів – серед лікарів-спеціалістів клінічного профілю із стажем роботи до 3 років (16,7%). Висновки. Проведене соціологічне опитування лікарів-спеціалістів клінічного профілю та визначення їх рівня задоволеності лабораторними послугами є підґрунтям для розробки заходів щодо удосконалення діяльності лабораторно-діагностичної служби комунального некомерційного підприємства «Стебницька міська лікарня» Дрогобицької міської ради.