Оптимізована система комплексної медичної допомоги населенню при деструктивних захворюваннях великих суглобів на регіональному рівні - Слабкий, Г.О.; Василинець, М.М. (Україна. Здоров’я нації, 2024)
Мета: Розробити та представити систему комплексної медичної допомоги населенню на регіональному рівні при деструктивних захворюваннях великих суглобів. Матеріали та методи. Матеріали: існуючи дані наукових інформаційних джерел, існуюча система охорони здоров’я, дані попередніх особистих досліджень. Методи: бібліосемантичний, структурно-логічного аналізу, моделювання. Результати. Обґрунтована та розроблена пацієнт скерована оптимізована функціонально-організаційна регіональна система надання комплексної медичної допомоги в мегаполісі хворим при деструктивних захворюваннях великих суглобів. Система включає регіональну владу, систему охорони здоров’я та інші сектори та учасників процесу: службу соціального захисту населення, систему паліативної допомоги, приватний сектор, громадські організації та інвесторів. Складові системи охорони здоров’я полягають у вирішенні наступних проблем: структурна перебудова системи, безперервне підвищення професійного рівня медичного персоналу, інформатизація системи охорони здоров’я, формування у населення мотивованого відповідального ставлення до особистого здоров’я. Висновки. Прогностично впровадження запропонованої системи дозволить знизити тягар хвороб в тому числі зниження рівнів захворюваності та інвалідизації населення регіону внаслідок деструктивних захворюваннях великих суглобів.